Intel WİDİ

yorumsuz
1.971
Intel WİDİ

Günümüzde gelişen teknoloji birçok imkanıda beraberinde getirmektedir. Bunlardan birisi de Intel WİDİ teknolojisidir. Wireless Display denilen bu sistem sizin telefonunuzdan, tabletinizden ya da bilgisayarınızdan televizyona veya projektöre bağlanmanızı sağlayam bir görüntü aktarma aracıdır. Bu sayede cihazınızda bulunan görüntüleri daha büyük ekrana aktarabilme fırsatı elde edersiniz.

Intel WİDİ Nasıl Kullanılır?

Intel WİDİ’nin çalışabilmesi için televizyonunuzun ve görüntüyü aktarmak istediğiniz cihazın uyumlu olması gerekmektedir. Eğer cihaz uyumlu değilse bu sorunu halletmek için WİDİ adaptörünüzün olması gerekir. Bu adaptör bazı durumlarda çalışmamaktadır. Bu sorunu halletmek için bilgisayarınızda bulunan başlat çubuğundan ağ ve paylaşım merkezini açın. Açılan menüden wifi bağdaştırıcıyı bağlantılar kısmından tıklayın. Çıkan ekrandan özellikler kısmını açın. Burada bulunan özelliklerden kapatmanız gerekenleri kapatın. Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Televizyonda ise ayarlar bölümünden ağ kısmına gelerek bu görüntü aktarma aracının açık olup olmadığını denetleyebilirsiniz. Ancak bu komutlar bilgisayardan bilgisayara, televizyondan televizyona değişiklik göstermektedir. Bu konuda bilgisayarınızın işlemcisini destekliyor olması önemlidir.

Programın Faydaları Nelerdir?

Intel WİDİ programı ile her türkü film, müzik, dizi gibi birçok videoyu televizyonunuza aktarma imkanına sahip olursunuz. Bu sayede aynı kalitede daha büyük ekranda izleme şansı yakalarsınız. Bu teknoloji aynı zamanda ses kalitesininde iyi olduğu bir programdır. Kablosuz olması da bir başka avantajlı özelliğidir.

Kullanımda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bu uygulamayı kullanmadan evvel program yüklemesinde virüslü bir siteyi açmamalısınız. Güvenilir bir siteden girmeki ve yönergeleri takip etmelisiniz. WİDİ uygulamasında gerekli olanların olanların listesini alacağınız siteye de dikkat etmelisiniz. Eğer bir teknoloji sitesi ise size yanlış liste verebilir bu konuda dikkatli olmalısınız. Emin olmak için güvendiğiniz bir siteden yardım almanız gerekmekte.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 17 Temmuz 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın