WiFi Ağ Şifresi Nasıl Değiştirilir

yorumsuz
2.200
WiFi Ağ Şifresi Nasıl Değiştirilir

Kablosuz ağ bağlantısı (Wi-Fi) şifresini değiştirerek başka kullanıcılarının girip girmediği kuşkusu kafamızdan silmek için ve daha güvenli web gezintisi ve internet kullanımı için mutlaka izlememiz gereken yollardan birisidir internet şifresi. İnternet şifremizi değiştirmek için kullandığımız modemin ara yüz ekranına giriş yaparak değiştirmemiz gerekiyor.

Kablosuz Ağ Bağlantı Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Öncelikle wi-fi şifresini değiştirmek için modemin ip numarasını 192.168.1.1 yazarak giriş yapıyoruz. Daha sonra modemin içeriğine girebilmemiz için Kullanıcı adı ve parolamızı yazmamız gerekecektir. Genel olarak modemlerin kullanıcı adı: Admin şifresi: admin olmaktadır. Gelen ekrandan Wifi Ağ şifresi nasıl değiştirilir bu ekrandan gerçekleştirebilirsiniz.

Wifi Şifresi Değiştirmede İzlenecek Adımlar

Modemin paneline giriş yapıldıktan sonra;

Ağ ayarları (Network Setting) buraya tıkladıktan sonra Kablosuz ağ kısımına girin. Bu girdiğimiz yerde şifre ve kullanıcı adı ile ilgili tüm bilgiler yer almaktadır. Yeni oluşturacağımız modem şifresinde 8-36 karakter arasında şifre koyabiliyoruz. Şifrenizi ve kullanıcı adınızı yeniden oluşturduktan sonra Wifi bağlantınızı resetleyip tekrardan giriş yapmak için yeni şifre ve k.adını yazıyorsunuz.

Wifi Şifresi Hatırlatma Yöntemi

Unuttuğumuz şifreleri hatırlamak için bilgisayarın Denetim masası, Ağ ve Paylaşım merkezine gelerek kullandığınız Wi-Fi bağlantınızı üzerine çift tıklayıp gelen ekrandan kablosuz ağ özellikleri ve güvenlik kısmına tıklayın. Gelen ekrandan şifrenizin yıldızlı **** şeklinde yazdığını göreceğiz. Bu alandan karakterleri gözter butonunu işaretlediğinizde koyduğunuz şifrenin ne olduğunu görebilirsiniz.

Kaynak: indirson.com

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 25 Nisan 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın