Windows Klasör Simgesi Nasıl Değiştirilir?

yorumsuz
1.811
Windows Klasör Simgesi Nasıl Değiştirilir?

Windows’ta klasör simgesi değiştirip Windows klasör isimlerine uygun görsel simgeleri getirebilirsiniz. Windows klasör simgelerini, klasör içeriğine göre değiştirip daha hoş ve anlamlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Windows Klasör Simgesi Nasıl Değiştirilir?

İlk adım olarak değiştirmek istediğiniz klasörün içeriğine göre Google Görseller’de arama yaparak uygun klasör içeriğine göre simge bulun. Örneğin: Oyunlar, Programlar, Film ve Müzikler klasörlerine uygun simgeler bulabilirsiniz. Klasör simge boyutlarını 512 x 512, 256 x 256 ya da 128 x 128 px olan görselleri kullanmanızı tavsiye ederim. (Çeşitli ikon arama sitelerinden de .ico formatlı görseller edinebilirsiniz.)

.ico formatlı görselleri bilgisayara kaydettikten sonra değiştirmek istediğiniz klasörün üzerine gelip sağ tıklayın ve özellikler, özelleştir, simge değiştir adımlarını izleyin. Bu adımları tamamladıktan sonra Gözat butonuna tıklayın ve indirmiş olduğunuz icon (ikon) dosyasını seçin ve tamam butonuna tıklayın. Böylece istediğiniz simgeyi uyumlu klasöre entegre ederek Windows bilgisayar’da klasör simgesi değiştirme işlemini tamamlamış oluyoruz.

windows klasör simge değiştirme

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 3 Mayıs 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın