Proxy Ayarları Nasıl Değiştirilir Proxy Ayarı

yorumsuz
3.961
Proxy Ayarları Nasıl Değiştirilir Proxy Ayarı

Bilgisayarımıza bulaşan virüsler sayesinde değişen proxy ayarlarımızı nasıl düzelteceğimiz hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Proxy ayarlarındaki değişikliklerin meydana getirdiği sorunlar internet gezintileri sırasında sorunlar verip bazı sitelere girişte hata sorunu vermektedir.

Proxy Ayarları Değiştirme Nasıl Yapılır?

Proxy ayaları bilgisayarın sistem yöneticisi tarafından gerçekleştirilir. Sistem yöneticisi ayarların değişmesini engeller ve zararlı proxy ayarlarını değiştirmek çok zor bir hale gelir. Zararlı virüs bulaşması nedeniyle şu yolu izlersek Denetim masası, Ağ ve internet, Internet seçenekleri, Bağlantılar ve yerel ağ bağlantıları adımları takip edildiğinde virüs nedeniyle değiştiremeyiz. Bu durumda hemen anlayın ki bilgisayara zararlı proxy virüsü bulaşmış olup aşağıdaki adımları takip ederek virüsü kaldırabilirsiniz.

Proxy Virüsü Nasıl Silinir ve Değiştirilir?

  • Bilgisayarın sol alt kısmında ki başlat kısmına tıklayıp çalıştır veya regedit yazarak kayıt defterini açarak işleme başlayabilirsiniz.
  • Bu aşamadan sonra sistemdeki HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings dosya dizinin takip edin.
  • ProxySettingsPerUser adında bulunan değer bulun varsayalım ki yoksa bu değer hemen “New/String Value” seçeneğini tercih edip yeni bir dize oluşturduğunuzda ProxySettingsPerUser olarak düzenleniyor.
  • Oluşturulan bu dizeye çift tıklayı açın ve Value değerini 1 olarak girip tamam butonuna tıklayın.

Yukarıda anlatılmış adımları doğru bir şekilde yaparsanız eğer Proxy Ayarları Nasıl Değiştirilir Proxy Ayarı sorusunun yanıtını doğru bulmuş olup istediğiniz tüm proxy ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 14 Mayıs 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın