Sivil Havacılık Uçan Helikopter Drone Kuralları

yorumsuz
2.462
Sivil Havacılık Uçan Helikopter Drone Kuralları

Son zamanlarda ülkemizde büyük bir hızla kullanım oranı artan Drone uçan helikopterleri uçurabilmek için detaylı düzenleme ve kurallar getirilmiştir. Sivil Havacılık Müdürlüğü tarafında yapılan genelge açıklamasına göre insansız araçlar olan Drone helikotlerini artık kayıt altında tutacaktır.

Drone İnsansız Helikopter Uçurma Kuralları

Sivil Havacılık Uçan Helikopter Drone Kuralları ile gündemde olan genelgede 25 kilogram’ın üstündeki tüm insansın hava araçları tescil kayıt işlemi yapılacaktır. Bu sayede havada uçan Drone helikopterin kime ait olduğu hakkında kimlik bilgileri kayıt altında tutulmuş olacaktır. Türkiye’de bulunan Drone helikopterleri çoğu 25 kilogram’ın altında olduğu ve 4 bin İHA helikopteri olduğu tahmin ediliyor.

Hızla kullanımı yaygınlaşan helikopterlerin artması sebebiyle Sivil Havacılık insansız hava araçlarıyla ilgili bazı değişikliklere ve kurallara gidilmesini mecbur kılmıştır. Hava trafik hizmetlerine göre kurallarından bazıları bakım ve uçuşa elverişli olması, tescilli olması, seyrüsefe, operasyon usüllerine uygunluğu denetim altına alınacaktır. Düzenlenen kurallara göre elektronik kayıt sistemiyle kayıt altına alınıp kötü niyetli kullanılması sonucuna ulaşıldığında Drone’lere el konulacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 3 Mayıs 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın