Uzay Asansörü Projesi Nasıl Olacak

yorumsuz
1.994
Uzay Asansörü Projesi Nasıl Olacak

Yıllardır beklenen uzay asansörü projesi yepyeni geliştirilen yöntemlerle çıkılabilmesi bekleniyor. Gerçek olma yolunda büyük ve önemli adımlar atılan projenin gerçekleşmesi bekleniyor.

2016 Asansör Uzay Projesi

Yeni bulunup ve yeni geliştirilen elmasların Penn State Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalara göre gökyüzüne çıkabilmenin kolay olabileceği düşünülüyor. Yapılan gerekli detaylı araştırma ve açıklamalara göre bulunan elmasların oldukça ince bir yapısı olduğunu belirtmiş ve elmas nanoliflerin yeryüzünden Ay’a çıkmak için kullanılması söyleniyor. Uzay Asansörü Projesi Nasıl Olacak ile ilgili uzay asansörünün elmas sayesinde ideal bir yapıya sahip olabileceği söyleniyor.

Uzay Asansörü Elmas Modelinin Yapı Özellikleri

Kimya profesörü olan John Badding tarafinda yapılan detaylı açıklamada nanolif uzay asansörü elmas modelinin karbon atamonun doğru ve düzgün bir şekilde zincirli hal alabilmesi için molekül yapıya uygulamış oldukları basınç dengesi sayesinde karbon atamu düzgün bir yapıda bulunuyor. Bu yöntemin normalinden tam tersi yönünde hareket edilmesi beklenirken atamlorın düzgün sıralanması bu projeye imza atmalarına sebep olacaktır. Yapılan model Dünya’nın en ince yapısına sahip olup bir insan saçından 20.000 kat daha ince olduğunu söylemektedirler.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın